Top Electronice

10 lucruri pe care nu știai că le poți spăla în mașina de spălat vase

10 lucruri pe care nu știai că le poți spăla în mașina de spălat vase

Mașinile de spălat vase sunt aparate uimitoare dacă te gândești la asta. Ele pot curăța până la o săptămână de vase într-un singur ciclu, la un standard mai igienic decât spălarea manuală, și totuși folosesc mai puțină apă. Și asta nu este tot ce pot face mașinile de spălat vase, sunt de fapt mașini foarte versatile, care pot adapta și vase mai mari și cratițe, precum și ustensile de bucătărie. Dar, există lucruri mai puțin cunoscute pe care le poți curăța în mașina de spălat vase.

Aici, am enumerat 10 lucruri pe care nu știai că le poți spăla în mașina de spălat vase, astfel încât să poți profita la maximum de acest aparat. Dar, înainte să trecem la listă, amintește-ți că dacă nu ești sigur dacă un obiect este potrivit pentru mașina de spălat vase, ar trebui întotdeauna să fii precaut și să speli manual în schimb. Altfel, ai putea să deteriorezi atât obiectul, cât și mașina de spălat vase. Aruncă o privire la lista noastră cu 13 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată în mașina de spălat vase pentru mai multe sfaturi.

De asemenea, dacă vrei să îți reduci facturile, iată 7 modalități în care mașina ta de spălat vase îți poate economisi bani.

10 lucruri pe care le poți spăla în mașina ta de spălat vase (în afară de vase)

  • Jucării de plastic: Da, jucăriile de plastic pentru copii, cum ar fi cuburile de construit, pot fi puse în mașina de spălat vase. Au trecut vremurile germilor și lipiciului! Așează-le în suportul de sus și rulează un ciclu la temperatură scăzută. Același lucru este valabil și pentru jucăriile de plastic pentru animale de companie – majoritatea vor spune chiar dacă sunt potrivite pentru mașina de spălat vase.
  • Grătare de cuptor și rafturi de frigider: Nu mai trebuie să te chinui peste un chiuvetă; atât grătarele de cuptor, cât și rafturile de frigider pot fi spălate în mașina de spălat vase. Fiecare raft ar trebui așezat în suportul de jos. În timp ce grătarele de cuptor pot rezista la un ciclu fierbinte, rafturile de frigider ar trebui spălate într-un ciclu obișnuit.
  • Capace de comutator pentru lumină: Acestea se pot murdări destul de repede de la amprente. Dacă vrei să le cureți în profunzime, desfă-le simplu (păstrând șuruburile într-un loc sigur) și așează-le în suportul de sus al mașinii de spălat vase. Uscă-le bine înainte de a le înlocui. Acest lucru este recomandat doar pentru capacele de plastic, nu pentru cele metalice sau de aramă.
  • Corpuri de iluminat din sticlă: Ai probleme să ajungi în timp ce ștergi sticla corpurilor de iluminat? Încearcă să le pui în mașina de spălat vase. Pur și simplu scoate copertele de sticlă și spală-le împreună cu restul ustensilelor din sticlă. Dacă corpurile tale sunt deosebit de scumpe sau fragile, spală-le manual. Acest lucru se datorează faptului că se pot ciobi și, în mod potențial, pot deteriora mașina ta de spălat vase – vezi cum să îți faci mașina de spălat vase să dureze mai mult pentru mai multe informații despre acest lucru.
  • Șepci: Șepcile se pot umple de transpirație și grăsime, dar pot fi deteriorate sau deformate de o mașină de spălat, așa că de ce să nu încerci mașina de spălat vase? Așează pur și simplu șepcile în suportul de sus, fixează-le cu elastice sau agrafe de rufe de plastic și rulează fără detergent. Asigură-te să sari peste ciclul de uscare și atârnă-le afară în schimb. Acest lucru nu este potrivit pentru șepci cu boruri din carton și nu îl recomandăm nici pentru șepci vintage!
  • Perii de păr: Periile de păr pot adăposti grăsime, ulei și celule moarte ale pielii, așa că au nevoie de curățare semi-regulată. Deoarece majoritatea sunt făcute din plastic, acestea sunt potrivite pentru a fi spălate în suportul de sus al mașinii de spălat vase. Îndepărtează orice păr înainte de a le adăuga la încărcare. Nu pune o perie de păr cu mâner de lemn sau cu peri de mistreț în mașina de spălat vase. Căldura și umiditatea le pot deteriora.
  • Șlapi: Deoarece sunt pe picioarele tale, șlapii se pot mirosi foarte repede! Fiind făcuți din cauciuc și plastic, aceștia sunt de fapt mai bine plasați în mașina de spălat vase decât în mașina de spălat. Fixează-i în suportul de sus și oprește ciclul de uscare, deoarece poate deteriora cauciucul.
  • Placa pentru cuptor cu microunde: Odată ce mâncarea s-a uscat pe placă, poate necesita mult efort pentru a o îndepărta, deci de ce să nu te salvezi de efort și să o rulezi prin mașina de spălat vase? Verifică întotdeauna manualul înainte de a face acest lucru, dar majoritatea sunt potrivite pentru mașina de spălat vase.
  • Echipament sportiv: Echipamentul sportiv poate acumula transpirație și miros în doar o oră. Dar cum îl speli în mod corespunzător pe clienții dificili, cum ar fi tăietorii de șolduri? La noroc, acestea pot merge în mașina de spălat vase, împreună cu protezele bucale în suportul de sus. Folosește un ciclu de spălare la temperatură scăzută și sari peste ciclul de uscare pentru a evita deteriorarea. Așează proteza bucală într-un sac de plasă sau într-un suport pentru ustensile pentru a o fixa.
  • Accesorii pentru aspiratoare: Cine ar fi crezut că poți curăța aspiratorul? Desprinde accesoriile non-electrice și elimină orice blocări înainte de a le spăla în mașina de spălat vase. Din motive de igienă, rulează-le separat de un ciclu cu vase și rulează un ciclu gol între ele. Folosește un ciclu de spălare la temperatură scăzută pentru acest lucru. Asigură-te să verifici manualul pentru a vedea ce recomandă producătorul tău, în caz că acest lucru anulează garanția.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.